Saturday, 29 June 2013

23 tahun sudah rupanya.

Shallom

Sedar nda sedar, saya sudah pun berumur 23 tahun secara rasminya pada 22 Jun yang lepas.
Rasa macam baru kelmarin saya 22 tahun. heeee....
kalau kamu sedar lah kan, masa sekarang ni terlampau cepat.. macam kita yang kejar masa
bukan masa yang kejar kita. 
Kalau dulu, saya selalu fikir dan lihat kehidupan ni lama dan masih panjang...
tapi bila saya termenung, mengkhayal....sebenarnya, tidak. Masa berlalu dgn cepat betul dan saya banyak terlepas pandang benda-benda yang menarik untuk dijadikan cebisan kenangan di hari tua nanti.
#merugikan
apa tidak..bila saya rasa saya mahu cuba sesuatu yang baru dalam hidup saya, saya sentiasa berhadapan dengan satu perasaan ni yang nda konfiden lah, malu lah...tapi kalau menasihati org lain bukan main lagi saya bagi sokongan, mesti berani lah, jangan malu lah, yakin lah...hahaha...
kadang2 menasihati orang tu senang tapi bila diri kita sendiri yang mau buat bukan main payah lagi kan..heeeee..
dalam usia 23 tahun ni, fikiran saya lebih terbuka, saya cuba memandang semua aspek dari sudut positifnya walaupun, saya sudah melalui pelbagai jenis cubaan.. pahit dan manisnya, suka dan dukanya..semuanya pernah saya lalui, tapi Thank God, I manage to overcome it.
apa bilang c Katy Perry tu, 

"The bad things that comes together with the good things is called a journey. 
I learn so much from this journey"

yes, i feel you Katy..heee.. I do met a bunch of people that came in my life and leave their shits on me.. yes, seriously i met this kind of people but never mind..I am so thankful because of them lah saya sentiasa kuat kerna saya percaya, , mereka tidak maksudkan nya dan mereka tidak sedar apa yang mereka buat..
cehhhh...hahaha..bukan lah mau trep holy kan..at first yalah..sapa lah nda marah..but then..times goes by, the way we think pun grown up and so do our maturity...jadi begitu lah kan..haha..

apa2 pun...my wish sempena birthday ni...tdak lain tidak bukan...
biarlah semua benda yang nda bagus tu akan menjadi lebih baik secara keseluruhannya...
Amen. [kasi amin ya..! heee]

almost forgot, saya mau amik kesempatan ni mau say thank you so much kepada mereka-mereka yang senantiasa ada di sisi saya...yang tidak pernah bosan menegur saya...yang tidak penat melayan karenah saya...terutama sekali mereka yang sayang saya dan mempercayai saya.
I love you guys so much!! I do really meant it..
hanya Tuhan yang mampu balas kebaikkan yang kamu pernah hulurkan..
and saya akan menjadi sahabat, saudara, adik, kakak, anak, bakal guru dan kekasih yang setia. 
million and trillion of thank you for everything.

*May God Bless Us*
***
Much love!!!



Monday, 10 June 2013

What is Your Priority in Your Life?

*Shalom*

I'm surfing the internet and I found this Ujian Psikologi. I love this personality things
it's not because I have identity confusion or sort of things but I just loved it. Since this is
my interest so I think I'm going to share with my readers (If any) #Blushing.
That's why I named my blog pieces of me to share, right. :)

***

Enough with the bla..bla..bla.. things and shall we proceed to the main point here.
^.^
actually this personality quiz not really guarantee determine who you are
at least, we can do reflection at it. Why not give a try.. I promise I will share mine ;)
But, there is one condition. Simple one.
All you need to do is , Be true with with your self before you look at the answer. OK?
There is it. Enjoy!

Oooppps!! sorry... It would be in BM...:)
Enjoy!

***

Suatu hari anda di rumah, tiba-tiba 5 perkara berlaku dengan serentak.
Soalannya, apakah yang anda pilih terlebih dahulu?


  1. Telefon berbunyi
  2. Bayi anda menangis
  3. Seseorang mengetuk pintu / loceng rumah berbunyi
  4. Hujan lebat dan terdapat baju kering di ampaian
  5. Air yang anda tadah di dapur melimpah

Susunkan apa yang anda akan lakukan terlebih dahulu mengikut urutan.

***

So far so good there? :)


Done? Good!

There is the answer. 








Make sure you did my term and condition just now.
:)



Okay.


Every answer reflect our priority within our life.

  1. Telefon = kerjaya
  2. Bayi = keluarga
  3. Tetamu = kawan
  4. Baju = seksual
  5. Air = harta benda / kekayaan / duit 
***

So..how? hehehe... which one is your priority then? share lah...
promise is a promise.. mine is 2,4,3,5,1
:) #Wink_Wink
It's Fun right..^.^
I hope you guys enjoy! That's all for tonight..
kbye!
Much love :))

credit to 1001rahsiadiri :))