Tuesday, 17 April 2012

7 fakta pelik? jum kita renung2...^.^

hye kawan-kawan.... hehehe... waktu-waktu mcm ni best pla cerita sal benda-benda yang pelik...kan....
jum layan 7 fakta pelik yang sy pun baru jerk tahu.. hehehe.. :)

tahu kah anda?
1. Nama yang paling banyak digunakan di dunia adalah MOHAMMED.. ( yeka? ) 
2. satu-satu nya makanan yang tidak akan busuk Madu... ( urrmm?)
3. siput boleh tidur selama 3tahun.. ( whoah! sy x pernah tggal dgn siput..so sy salute la org yang wat analisis ni..)
4. dlm masa 18 bulan, dua ekor tikus boleh membiak lebih dari sejuta ekor anak tikus.. ( ermm....)
5. memakai headphone selama 1jam membantu stimulate bakteria dlm telinga sebanyak 700x ganda.. ( hohoho! kena bersihkan tlinga stiap jam lpas guna headphone ok...lol! )
6. setiap lipstick ada sisik ikan.. ( yeka? no komen....sy guna plembap bibir jerk..hahaha)
7. persamaan baju kalis peluru, wiper kereta, tangga kecemasan and printer laser are found by a women...
 ( hahaha... well ternyata perempuan mmg hebat... kikikikiki... :) )

those facts really weird though! hahaha... but at least i learn something today.. betul or tidak.. apa bole wat la kan... tandanya sy da d tipu ..then sy tipu korang pla...hahahaha... just for fun la kan...  

with love ... JoAnne :)

saya rindu kamu affaniza al-azam....^.^

halu...halu my dear blog...hehehe...
in the middle nak amik mood tidu...tiba-tiba pla sy rindu dengan sorang kawan ni...
nak cerita sal dia la pula entry kali ni... :) from A to Z...

Nama dia Affa... she is the first person who talk to me masa sy study di kptm cheras dulu... and she is the one who safe me from the "gorjes" hostel given by kptm.. hahaha... one word i cud describe her is Kind... for me dia sorang yang pemurah and sincere..during my hardest time at cheras, seems like god gifted me an angel and she is Affa..hehe... she offered me to join her for stay rumah sewa with kawan-kawan lain.. masa tu, sy mmg tgh ada mslah.. mslh berkomunikasi dgn dorang...yala, dengan loghat sabah sy yg pekat then cakap dgn orang KL mmg mcm kucing bercakap dgn ayam...mmg susah... nasib la c affa ni faham... even dia lebih kpda sarawak... hihihihi...

byk pengalaman sy dapat during spend time together dengan dia.. sy mmg terhutang budi dgn dia.. klu tulis kat buku log, mmg x cukup... hahaha... sy memang rapat dgn dia,sebab dia org ptama sy kenal di dunia cheras tu... klu dia xda.. sy rasa sy sentiasa dlm bahaya... hahaha... siyesly, dia sgt penting bg sy pada msa tu.. saya masih ngat, masa dia gtau dia nak tukar kolej...mmg sy mengelabah...hahaha...untill sy pujuk dia supaya dia tdak pindah... hihihihi

i'm going to share some picture two of us...
this pic first kitorang... ^.^

kitorang amik gambar dalam lrt ni..otw balik cheras.. hihihi

actually banyak lagi gambar kitorang...lebih2 lagi time dah nak berpisah tu... i mean sy balik sabah... those picture sy keep dlm pendrive then tu pendrive pla hilang... surely semua gambar tu hilang.... T.T 
tak tahu bila lagi sy berpeluang jumpa dorang ni... bukan affa saja, sy nak jumpa sekali dengan nadia, eyna, ekin, niza,dan ecah...housemate sy... hehehe...

skrg ni kitorang sda terpisah jauh...tggl kat benua yg bbeza.. hopefully, dorang tak lupa sy...hehehe... if it happen, what to do... hehehe... once a friend, forever is a friend.

thanks Affa for everything that u ave done to me and i wud never forget that..
hopefully....someday, somewhere, in anytime 
i hope we ave a chance to meet again
take picture banyak-banyak....:)
<3 u sis...
with love ~ JoAnne